Kaj nam ostane, ko izgubimo vse?

Kaj nam ostane, ko izgubimo vse?

Če se za trenutek ustaviš in posvetiš svojo pozornost sliki, ki je dodana članku boš verjetno dobil zanimivo sporočilo, kaj ti ta slika sporoča. Sporočilnost je odvisna od tvoje notranje naravnanosti.

Meni predstavlja moč najmočnejše sile in to je vera.


Velikokrat se v naših življenjih znajdemo na prelomnicah, ko je naša vera na preizkušnji. Večinoma verjamemo v obstoj nečesa, kaj lahko vidimo, primemo, okusimo in to na sliki predstavlja pot, ki je bila prehojena, prehojena po nam vidni stezi. Da bi stopili korak naprej, na pot kjer smer in steza še nista zarisani, potrebujemo vero. Vera je lahko ime, lahko pa je sila s katero delamo čudeže.  Žal, se temu dejstvu zaradi takšnih in drugačnih interesov vse prevečkrat odvzema moč. 


Čas v katerem živimo nam ne omogoča, da bi se lahko kvalitetno posvetili sebi. To nas seveda vodi do iskanja hitrih "instant" rešitev, ki pa so kratkega diha.  Slej kot prej nas življenje prisili, da se "srečamo" bodisi v obliki izgube, bolezni in takrat je naše naravno zdravilo, ki se imenuje vera ključnega pomena. Pri svojem delu se dnevno srečujem s pomanjkanjem vere. Lahko se to pomanjkanje kaže v tem, da si premalo zaupamo ali v tem, da se bolezen oziroma kakršnokoli zdravstveno stanje ne bo izboljšalo. 

Skozi svojo težko zdravstveno preizkušnjo, danes lahko s popolno vero rečem, da me je rešila vera. Vera, ki je bila ojačana z upanjem. Seveda se to ni zgodilo čez noč. Potrebna so bila leta nevere, da se je rodila vera. Njene prave moči ne spoznaš v zdravju in takrat, ko življenje bolj ali manj poteka v ravnovesju. Spoznaš jo v težkih preizkušnjah, zato so prav te največji blagoslovi.


Kot terapevtka alternativnih metod se zavedam, da uspešnost terapij ni le v terapiji sami, ampak predvsem od sposobnosti terapevta, da obudi vero iskalca. Seveda ne morem povedati nekaj, kar že ni bilo povedano, povem pa lahko to na način, ki aktivira iskalčevo notranjo moč, njegovo vero in upanje. Zanimivo je spoznanje, da četudi je terapija bila uspešna in se zdravstveno stanje izboljša, iskalec še vedno išče vzročne zunanje povezave, ki so pripomogle k izboljšanju zdravja. Zame, kot terapevtko je seveda najbolj pomembno, da se je iskalcu zdravje izboljšalo, saj je to bil namen. 


Zanimivo je, da vse svoje življenje verjamemo "resnicam", ki nam jih izreka okolica, se pa ne zavedamo, da bi bil dovolj le trenutek vere v resnico o svoji notranji moči in s tem bi lahko delali čudeže. 


Mi smo čudež. Ko smo prišli v ta snovni svet smo se tega zavedali. Opremljeni smo z vsemi darovi, ki jih potrebujemo, da izpolnimo svoj življenjski namen, od nas pa je odvisno, ali in kako jih bomo uporabljali.0
Feed

Komentarji

29.11.2023 od Katja

Zanimivo branje

Oddajte komentar