Pranoterapija - napredna bioterapija

Terapevstko delo na čakrah je holistični pristop in obravnava človeka kot celoto v najširšem pomenu besede. Delovanje na čakre vpliva najprej na organe in energijsko telo, ki ga izbrani energijski center polni s točno določeno frekvenco. Motnje v delovanju posamezne čakre so lahko napovednik bolezni, preden se le-ta manifestira z vso simptomatiko. S terapijo na energijskih centrih dosežemo uravnovešanje poškodovanih energij, kar lahko pomaga pri preprečevanju bolezni in pomaga zdraviti telesne simptome, ki so se pojavili.

Pranic healing je esenca svetovno najučinkovitejših metod in načinov zdravljenja: kitajskih či kunga in reikija, krščanskega "polaganja rok", tibetanske zdravilne umetnosti, budistične, hinduistične in krščanske filozofije in številnih drugih metod zdravljenja.

Pranic Healing (PH) – (External Medical Chi Kung) je zasnovan na zdravljenju celostne strukture človeškega telesa. Celostno fizično telo je iz vidnega fizičnega telesa in nevidnega energijskega oz. eteričega telesa. Vidno fizično telo je človeško telo, ki ga vidimo in se ga lahko dotaknemo. Eterično telo je nevidna svetlobna energija telesa, ki prežema fizično telo ter ga oskrbuje z življenjsko energijo.


Pranic Healing je starodavna znanost in umetnost zdravljenja, kjer se uporablja Prana (Chi) ali “življenjska energija” za zdravljenje fizičnega telesa. Za lažje razumevanje – z upravljanjem te življenjske energije osebe, se v telesu vzpostavi in pospeši proces zdravljenja.


Za uspešnejšo energijsko terapijo je pomembno poznavanje naslednjih priporočil:

  • pred vsako terapijo se oprhajte,
  • med terapijami ne nosite usnja, svile in kristalov,
  • pred in po terapiji je priporočljivo piti veliko  tekočine,
  • priporočljivo je, da se ne kopate ali prhate vsaj 12-24 ur po terapiji, zaradi zagotovitve dodatne asimilacije energije v čustvenem in fizičnem telesu,
  • po terapiji jejte lahko hrano in se vzdržite rdečega mesa vsaj 12-24 ur. Rdeče meso namreč porabi veliko energije za prebavo,
  • po terapiji če le lahko najdimo čas za počitek in ne pretiravajte z fizično vadbo.

Pranic Healing je popolnoma neboleča, enostavna in zelo učinkovita metoda energijskega zdravljenja brez dotika. Izvajajo jo po svetu že v več kot v 70 dražavah in je zasnovana  po principu, da ima vsako živo bitje sposobnost samoozdravitve. S pomočjo Pranic Healing tehnik se ta proces spodbudi in pospeši zdravljenje bolezni.

Prana ali Chi, je življenjska energija, ki skrbi za nemoten pretok energije v telesu ter ohranja telo živo in zdravo. Pri Pranic Healingu terapevt upravlja z nevidnim energijskim telesom – avro in energijskimi centri – čakrami. Avra prežema, obdaja in hrani fizično telo. Čakre pa črpajo ter usmerjajo to življenjsko energijo v celotno fizično telo (Vitalne organe, mišice, kosti, sklepe, itd…).

Stres, nezdrava in nepravilna prehrana, poškodbe, negativne izkušnje, ponavljajoče negativne misli, čustvene blokade in drugi vplivi vodijo do motenega energijskega pretoka. To sprva povzroči energijske motnje v avri in čakrah, nato pa se bolezen razvije na fizičnem telesu. Zaradi blokiranega energijskega pretoka se pojavijo bolezni ne le v fizičnem telesu ampak lahko blokirane energije povzročijo tudi psihične bolezni. 

Pranic Healing

Pranic Healing je po več letnih študijah in raziskavah s pomočjo jasnovidcev in zdravnikov razvil Filipinski mojster Choa Kok Sui. Zdravljenje Pranic healing sistematično izkorišča "prano" ali življensko silo, ki nam je nenehno na voljo v obliki sonca, zraka in zemlje, da pozdravi fizično in čustveno. Pri zdravljenju s prano se zdravil ne uporablja prav tako tudi ne kakršnih koli pripomočkov. Terapevt dela na bioplazmičnem ali energetskem telesu in ne neposredno na fizičnem telesu. Med našo avro in fizičnem telesom obstaja močna intimna povezava, zato ko očistimo in pozdravimo avro, se v njej na novo vzpostavi popoln vzorec, fizično telo pa posnema avro in doseže dokončno ozdravljenje.