Klopi prenašalci resnega virusnega vnetja v obdobju Koronavirusa

Klopi prenašalci resnega virusnega vnetja v obdobju Koronavirusa

Obdobje samoizolacije in karantene v katerem si dneve kolikor je pač mogoče popestrimo z občasnimi sprehodi v naravi je lahko tudi "priložnost", da postanemo gostitelji klopu. S prebujanjem narave postanejo aktivni tudi oni. Prav Slovenija velja za endemično območje klopnega meningoencefalitisa.S klopnim meningoencefalitisom sem se leta 2001 srečala tudi sama. Sam potek in njegove posledice, ki sem jih doživela so bile zares uničujoče. Bolezen v začetni fazi lahko poteka z blagimi simptomi podobnimi gripi.


PRVA FAZA BOLEZNI:

Začne se približno 7 do 14 dni po okužbi po vbodu klopa, takrat virus vstopi v krvni obtok.

Pojavijo se neznačilne težave, kot so:
-slabo počutje,
-bolečine v mišicah,
-vročina, glavobol,
-bruhanje,
-bolečine v trebuhu ter driska.

Prva faza traja približno šest dni. Sledi prosti interval, ki lahko traja celo do dva tedna in loči obe fazi. V tem času so bolniki običajno brez težav ali pa imajo blag glavobol.

Posledice druge faze so lahko za nas veliko bolj travmatične. Bolezen je v začetnem stadiju težko ločiti od gripe, zato simptomov tudi pri meni niso povezali s klopnim meningoencefalitisom, ampak z gripo. Seveda se običajni ukrepi, ki so mi bili priporočeni za primer gripe niso izkazali za uspešne, zato je naslednja faza poteka bolezni bila toliko težja. Pojavili so se težave, ki so značilne za drugo fazo bolezni.


DRUGA FAZA BOLEZNI:


Prične se, ko virus preide skozi krvno-možgansko pregrado v možgane.


Pojavijo se težave kot so:

-telesna temperatura močno naraste (ponavadi nad 39° C),
-pojavijo se močan glavobol,
-slabost,
-bruhanje,
-otrdelost vratu,
-razmeroma pogosto tresenje rok in jezika,
-težave z mišljenjem in koncentracijo,
-včasih hujše motnje zavesti (v hudi obliki koma)

-ohromitve udov,

-možna je tudi ohromitev dihalnih mišic.


Široko paleto druge faze težav sem doživela tudi sama. Do takrat se nisem zavedala dejstva, da je potreben le trenutek, da se ti življenje spremeni in da nikoli več ne bo takšno, kot si ga poznal. Od popolnoma zdrave osebe do soočanja s težko boleznijo, ko je na preizkušnji ne samo dobra kondicija tvojega fizičnega telesa, ampak tudi psihična kondicija nas loči res lahko le trenutek. Moj okrevanje je trajalo 10 let in če danes pogledam nazaj sem s pomočjo bolezni svojo osebnost in življenjsko poslanstvo zgradila popolnoma na novo. Po letih neuspešnega zdravljenja na podlagi medicine sem spoznala neomajno moč, ki jo nosimo v sebi, da si lahko pomagamo sami. S tehnikami, ki sem jih razvila leta in pa z nenehnim izobraževanjem na področju alternativne medicine lahko danes uspešno pomagam drugim pri izboljšanju njihovega zdravja.


Vsem želim, da v obdobju v katerem se nahajamo pazite nase tako doma, kakor v naravi, saj poleg koronavirusa obstajajo še drugi številni prenašalci virusov, ki so za človeka lahko nevarni, a vsekakor obstajajo rešitve za njihov pohod.  0
Feed

Oddajte komentar