Tesnoba depresije v objemu anksioznosti

Pojavnost depresije, tesnobe in anksioznosti je vedno bolj v porastu. Čas v katerem živimo je kot nalašč, da vedno bolj izgubljamo povezanost s seboj, prav tako tudi medsebojni odnosi nimajo več iste kvalitete, kot so jo imeli v preteklosti.

Ljudje se vedno bolj oddaljujemo drug od drugega, skrivamo svoje težave in se v družbi prikazujemo v različnih maskah, z namenom zaščite pred izločenostjo.


Tudi sama sem se v svojem življenju srečala z vsemi tremi psihološkimi signali, ki so klicali po spremembi. Na svoji poti, sem spoznala in odkrila zelo pomembne dejavnike, ki nas privedejo v stanje tesnobe, depresije in anksioznosti in pa tudi povsem naravne poti, ki nas iz njihovega brezna rešijo. Pri svojem delu se velikokrat srečujem s pojavom depresije, tesnobe in anksioznosti in pot, ki sem jo sama prehodila mi je pri svetovanju v veliko pomoč.

Pogosto slišimo, da je depresija posledica kemičnega neravnovesja v možganih. Dobiš tablete, je nekaj časa v redu ali pa tudi ne in kasneje se stanje še poslabša.

Zakaj?

Poznamo več vzrokov za nastanek depresije. Dva sta biološka. Vaši geni vas lahko naredijo bolj dovzetne za depresijo, čeprav oni ne določajo vaše usode. Obstajajo tudi dejanske spremembe v možganih, ko zapademo v depresijo in nam otežijo pot iz nje. Vendar večina vzrokov za depresijo ni biološke narave, ampak imajo izvor v načinu našega življenja. Vsi imamo naravne psihološke in pa fizične potrebe. Če te niso zadovoljene, ali če nam te odvzamejo se lahko kaj hitro znajdemo v primežu depresije in posledično tesnobe in anksioznosti. Naravne fizične potrebe kot so hrana, voda, zrak, stanovanje in pa psihološke kot so občutek pripadnost, občutek sprejetosti, občutek da smo cenjeni, občutek smisla življenja so le nekateri, ki so ključnega pomena za naše psihično zdravje.

Ena od raziskav, ki so jih naredili v Združenih državah Amerike je pokazala, da 39% ljudi, ki so sodelovali v raziskavi ne čuti iskrene povezave z vsaj enim človekom. To je pokazatelj današnjega načina življenja in odtujenosti med soljudmi. Strah pred izgubo položaja, službe, statusa v družbi nas vedno bolj razdvaja in nas dela osamljene. Osamljenost, nesprejetost, ne pripadnost pa tlakujejo pot v depresijo. Depresija ni nekaj, kar pomeni, da smo nori ali manj vredni, je signal, ki kliče po povezavi, pripadnosti, vrednosti, iskrenosti. Danes bi bilo bolj smiselno, če bi več govorili o neravnovesju in neuravnoteženosti našega načina življenja in manj o neravnovesju v možganih.

Svoje izkušnje na poti izhoda iz depresije in drugih spremljajočih stanj lahko danes, kot terapevt prenašam na druge. Pri tem pa se zavedam, kako pomembno je poleg preseganja vedenjskih vzorcev, da imamo uravnotežene svoje psihološke in fizične potrebe. Z namenom in željo, da bi čimveč ljudi, ki so v primežu depresije ponovno občutili občutek pripadnosti, povezanosti, pomembnosti in spoznali smisel, v Centru energijske medicine, kjer delujem, izvajam proces ponovne "ŽIVLJENJSKE POVEZAVE".

Namen PROCESA je pomagati vsem, ki ne občutijo pripadnosti, povezanosti in smisla, da ga ponovno doživijo, občutijo in zaživijo.
Za PRIJAVE več info smo na voljo na tel. št. 040 207 998.


...Naravni antidepresiv je v vsakem od nas, le koristiti ga moramo...
Žnidarič Majda0
Feed

Komentarji

24.08.2021 od Darifaxak

<a href=https://cialiswwshop.com/>buy cialis online</a>

14.02.2022 od URŠKA

Pozdravljeni,stiska je res boleča,ko se vsega zavedaš,ampak traja da najdeš svoj mir.

Oddajte komentar