Kako je lahko koronavirus tudi naša rešitev?

Kako je lahko koronavirus tudi naša rešitev?

Pogled na psihološki moment koronavirusa je v obdobju, ko se je v relativno kratkem času ustavil ves svet, vsekakor na mestu. Številna predhodna opozorila narave niso dosegla elit in večine prebivalstva na način, da bi se na globalni ravni začele spremembe.


Zato imamo sedaj s koronavirusom ponovno priložnost, da se odločimo, ali nas lahko ta uniči, vzpostavi na novo ali pa nas bo pognal v prepad ali v napredek. Narava dobesedno kriči od izmučenosti in opustošenosti in nam zaradi našega stalnega nenasitnega izkoriščanja njenih dobrin ne more in ne želi biti več nesebična forma izkoriščanja. 


Naša družba sicer na globalni ravni že kar nekaj časa drvi v prepad, vendar dokler se nekaj korenitega ne zgodi za "zidovi naših sten" tega ne slišimo in nočemo videti in se to nas ne tiče. Kapitalizem in izkoriščanja so ljudi oddaljila in odtujila tako na fizični, kakor tudi na psihološki ravni. Postajamo vse bolj apatični in potrebujemo močno brco, da se bomo ponovno zbudili in začeli korenito spreminjati nekaj na in v sebi, če bomo želeli obstati. In sedaj smo to brco tudi dobili.


Ko spregovori narava v obliki takšnih in drugačnih pojavov ne izbira med revnimi in bogatimi, pametnimi in malo manj pametnimi, ne izbira na podlagi spolov, starosti...

Ali ste mogoče pomislili, kaj bi se zgodilo, če bi koronavirusu pustili prosto pot in ga ne bi poskušali zajeziti?

Ugotovili bi, da bi bil neprimerno prijaznejši "morilec" kot je bila do sedaj katerakoli vojna. 


Zakaj? 


Žrtve njegovega pohoda bi bile izbrane precej enakomerno in brez genocida. Bitko bi izgubil večji delež starejših-kar bi rešilo pokojninske in zdravstvene blagajne, otroci - kar bi odvzelo staršem možnost izgovorov, da se nimajo časa ukvarjati s sabo in svetom, družbo, kronično bolni....

Ostali bi le zdravi ljudje, ki bi lahko družbo in civilizacijo peljali dalje. Tako zdesetkani bi lahko živeli kot doslej in bi toplotno ozračje vseeno ohranili znotraj meja znosnosti. Gospodarska rast zaradi zmanjšanja števila populacije ne bi imela več smisla, prav tako bi izzvenele tudi vojne, saj bi imeli vsi vsega dovolj, posledično bi si pa opomogla tudi narava.

Ne glede na vse pa ima obdobje v katerem se nahajamo tudi izjemno duhovno sporočilnost za vse nas. Virus predstavlja tisti procent elite, ki upravlja z nami in je v nas. Sedaj imamo s svojo preobrazbo priložnost vzpostaviti imunost. 

Napade grlo, ki predstavlja komunikacijo in izražanje, kar nam je že dolgo onemogočeno. 

Prizadene tudi pljuča, kar pomeni, da zaradi strahov ne moremo zadihati....

Koronavirus bo vsekakor spremenil naša življenja na vseh ravneh in tudi dogodki v prihodnje se bodo datirali v čas pred in po koronavirusu. Sedaj v obdobju Samoizolacije imamo priložnost, da korenito prevrednotimo in preobrazimo naša delovanja in mišljenja na vseh ravneh našega delovanja, še posebej znotraj nam najpomembnejše celice - družine.

Ko boste naslednjič pomislili na to, da sami ne morete storiti ničesar pa pomislite na to, da je bil že en dovolj, da je ustavil ves svet in izgovor bo v trenutku izginil...

0
Feed

Oddajte komentar